Anthos

The project for the construction of a service sector asset forms part of the overall development approach to the ZAC Seguin-Rives de Seine in Boulogne-Billancourt. Anthos stands out in a setting rich in industrial history and that was the location of the former Renault factory foundry works.
The external skin in as-cast aluminium frames and the long topographical fresco engraved into the concrete provide a reminder of this industrial past. The vibrant light brings the concrete to life, allowing the presence of the former industrial site to disappear from view through the expression of a collective memory.
The long planted ribbon stretches from the garden and rises up towards the roofs, creating a 28 metre high green wall planted with sturdy native species.
The scenic openings provided on the ground floor create visual fields between the public space represented by the road and the large shared interior garden. The large hall crossing through the building is positioned within one of these transparent areas and consequently offers an interior visibility and readability that perfectly meets the needs of this service sector project.
Users find that the project provides an increased level of comfort thanks to the introduction of a loadbearing façade pierced with vertical openings. These do away with the need for a grid layout of posts and increase interior flexibility.

  • Program : Office platform, office activity & shops .
  • Location : Boulogne-Billancourt.
  • Calendar : delivery 2010.
  • Client : GECINA.
  • Sponsor : HINES Préludes.
  • Cost : 24 M € h. t.
  • Surface : 10 050 m2.
  • HEQ : HEQ (High Environmental Quality).
  • Section(s) : Offices.
  • Phase : Delivered.
  • Distinction : [fr]Académie d’Architecture - grande médaille d'argent 2011 de la fondation Le Soufaché 1874[en]Architecture Academy - major silver medal 2011 Le Soufaché foundation1874.